Hem » Information » Stadsdelar i Bangkok

Stadsdelar i Bangkok

Till skillnad från många andra storstäder så har Bangkok ingen egentlig stadskärna. De olika stadsdelarna utgör i stället små centra i sig. En grov indelning kan göras utifrån floden Chao Praya. På flodens östra sida ligger det ”egentliga” Bangkok, med merparten av affärer, restauranger, hotell och sevärdheter. På flodens västra sida ligger Thonburi, den gamla huvudstaden som numera är en stadsdel. Här finns lite mindre ansedda bostadsområden men även det ryktbara templet Wat Arun.

Det finns många sevärda stadsdelar i Bangkok, däribland Chinatown som finns i den gamla stadskärnan. Här kan du se ”Den vilande Buddhans tempel”, Kungliga palatset, ”Smaragdbuddhans tempel” samt två universitet och en massa ministerier. Chinatown har i övrigt ett väldigt karakteristiskt utseende som vittnar om ett tidigare Bangkok. Trånga svindlande gränder och fasader som inte restaurerats inom mannaminne. Samtidigt strålar stadsdelen av liv med sina mysiga marknader, små verkstäder och gatustånd av alla de slag. Dessutom är trafiken inte så livlig i Chinatown.

Vill du se vad Bangkok har att erbjuda i shoppingväg skall du besöka Siam – Ratchdamri. Ta Skytrain till hållplatsen Siam så stiger du av mitt i Siam square, ett shoppingmecka värt namnet.

Silom – Suriwong som för ett halvsekel sedan utgjorde risfält är idag Bangkoks, och Thailands, finansiella centrum. Här tornar skyskraporna upp sig och banker, försäkringsbolag, finansbolag avlöser varandra så långt ögat når. Givetvis har även nattklubbar, barer och restauranger etablerat sig här. Silom – Suriwong är dock Bangkoks främsta turistfälla.