Hem » Sevärdheter » Chinatown

Chinatown

Det sägs att så många som hälften av Bangkoks invånare har kinesiskt släktursprung. Det finns de som aldrig integrerats helt i det thailändska samhället som lever i ett litet samhälle inuti Bangkok, nämligen i Chinatown. Mycket i Chinatown är även traditionellt kinesiskt och som besökare märker man genast skillnaden gentemot övriga Bangkok. Chinatown hör till de äldsta stadsdelarna i staden och har funnits sedan 1700-talet.

Du tar dig till Chinatown med taxi eller Tuk-Tuk, men absolut bäst går det med flodbåt. Gå då av vid Ratchawong-piren. Hjärtat av stadsdelen utgörs av Yaowarat Road och där finns otaliga guldbutiker. Sevärdheterna är många i denna kinesiska stadsdel. Templet Wat Traimit, där världens största buddhastaty i solitt guld finns, är värt ett besök. Wat Chakrawat är Bangkoks tredje största kloster, men det är inte bara det, de har krokodiler som husdjur också. Därtill finns ett flertal andra tempel i stadsdelen, som Wat Mangkon Kamalawat, ett kinesiskt buddhistiskt tempel som anordnar festligheter under bl.a. nyår.

Själva arkitekturen i Chinatown är enastående och många av stadens allra äldsta byggnader finns bevarade, mycket tack vare att de har fredats. Det kan vara intressant att beskåda ett samhälles kontraster, mellan det traditionella och det hypermoderna, i byggnader. Guldaffären Tang To Kang, på Sampeng Lane, finns i den måhända äldsta bevarade byggnaden från det gamla Bangkok.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.