Hem » Nöjen » Siam Park City

Siam Park City

Siam Park City är en stor vatten- och nöjespark som ligger strax öster om Bangkok. Ifall man är ute efter att bada kan detta vattenland vara ett alternativ. I vattenparken finns bl.a. en konstgjord sjö, massor av pooler, fontäner och vattenrutschbanor. Det finns små bassänger för barnen och på ett ställe visas diabilder på en jätteskärm. Självklart finns det även pooler för de äldre med t.ex. konstgjorda vågor. Därtill finns möjlighet att bara ligga på stranden under sitt parasoll och sippa på fruktiga cocktails. Men innan du lägger dig på stranden måste du testa den 400 meter långa Super Spiral waterslide.

Förutom själva vattenparken finns en hel del attraktioner i anslutning till vattenlandet. Dels finns det lekutrymmen för barnen. Vidare finns det ett öppet zoo, en botanisk trädgård och en fågelpark. Men det finns också attraktioner som Giant drop (tänk Fritt Fall) och Siam Tower, varifrån du kan beskåda omgivningen från 109 meters höjd och mycket mer därtill. På området finns rum för ombyte, simdräktsuthyrning och snabbmatsrestauranger.

Siam Park City ligger som sagt öster om Bangkok, närmare bestämt i Minburi-distriktet på 101 Mu 4 Sukhua Phiban Road. Att ta sig dit kostar omkring 200 baht med taxi. Det är öppet mellan 10 och 18 på vardagar och mellan 9 och 19 på veckosluten. Priserna är 400 baht för vuxna och 300 för barn. Det kan löna sig att besöka Siam Park City en vardag eftersom det är väldigt berömt bland lokalbefolkningen och det kan bli trångt där under veckosluten.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.