Hem » Sevärdheter » Rose Garden

Rose Garden

Rose Garden utgör ett perfekt alternativ när det är dags för en liten dagsutflykt från Bangkok. Denna vackra och välskötta park ligger ungefär tre mil väster om Bangkok och ingår i Rose Garden Country Resort. Här finns, som namnet låter påskina, väldigt mycket blommor att betrakta. Men det är inte enbart blommorna som gör Rose Garden värt att uppleva, här finns även massor av thailändsk kultur att insupa och det är främst i detta syfte som Rose Garden besöks.

Du kan se på traditionell thailändsk dans eller bevittna ett thailändskt bröllop. Munkinvigning på thailändskt vis finns också att beskåda. Utbudet är brett och du kan även se på matcher i Muay Thai, dvs. Thailands nationalsport thaiboxning. Vidare kan du se hur traditionella thailändska hantverk tillverkas, bl.a. av Thailands bergfolk. Flätning av korgar samt fruktskulpturer är några exempel. Därtill kan du se traditionella klädedräkter, svärdskamp, elefanter som arbetar och mycket därtill.

Men ifall det kulturella inte lockar så finns även möjlighet att spela tennis och golf på området. Det går buss till Rose Garden och man skall åka i riktning mot Suphanburi eller Nakom Pathom. Taxi går givetvis lika bra. Rose Garden är öppet varje dag mellan sex på förmiddagen och sex på kvällen.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.