Hem » Information » Ta med till Bangkok

Ta med till Bangkok

Det viktigaste när du reser är biljetter, pass och reseförsäkring, samt en uppsättning kopior på dessa. Scanna även in dem som bilder och e-posta dem till dig själv. På så vis är en internetuppkoppling det enda du behöver ifall du tappar bort dem. Vid behov av sjukhusvård i Bangkok är det väldigt viktigt att du kan intyga för sjukhuspersonalen att du är försäkrad. Om de inte får det bekräftat finns inga garantier för dig att få någon vård.

Därutöver är det inte särskilt mycket som absolut måste packas ned eftersom allting är så billigt i Bangkok. Det lönar sig dessutom att lämna lite rum i väskan för shopping. Givetvis är det bra att växla in lite baht innan avfärd så att den första taxiresan kan betalas. Myggskydd är bra att ha i Bangkok med tanke på Denguefebern. Övriga småsaker som man med fördel kan packa ned är värk-, åksjuke- och diarrémedicin, toalettpapper, kamera, ögonbindel, öronproppar, uppblåsbar nackkudde och reselakan.

Vissa ADHD-mediciner får du däremot inte ta med dig till Thailand. Har du frågor kring just införselregler så vänd dig till det svenska respektive thailändska tullverket.