Hem » Sevärdheter » Chao Praya Floden

Chao Praya Floden

Genom Bangkok flyter den enorma Chao Praya floden, som är 850 meter lång. Den rinner söderut och mynnar, via ett omfattande deltasystem, ut i Thailandviken, 40 kilometer söder om Bangkok. Floden spelar en väldigt vital roll för Bangkok som stad och otaliga människor lever som i symbios med floden. Floden kantas av såväl båtar som hus och på floden finns flera så kallade flytande marknader, som erbjuder frukt, grönsaker, kryddor etc. På floden trafikerar även restaurangbåtar vilket kan vara ett mysigt middagsalternativ någon kväll. Bangkok ser fantastiskt ut i skymningen.

Många av stadens sevärdheter ligger längs med floden. Du kan se magnifika Grand Palace, Bangkoks äldsta och förnämligaste tempel Wat Pho samt Wat Arun. Även Chinatown ligger längs med floden. Dessutom är det riktigt billigt att åka flodbåt i förhållande till övriga färdmedel, samtidigt som man tar sig fort framåt. Det finns dock så pass mycket att utforska längs med floden att det lönar sig att spendera en hel dag på en flodbåt. Det finns speciella erbjudanden för detta.

I en stad där pulsen ständigt är hög så uppskattas de få lugna områden som finns. Parken Phra Athit är ett sådant område. Det ligger direkt intill floden vid Banglampoo. Här kan du vila dina sinnen en stund innan du åter tar dig an Bangkok.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.