Hem » Mat & Dryck » Mat & Dryck

Mat & Dryck

Bangkok är en framstående stad när det kommer till mat. Här äter du bra oavsett tid på dygnet och oavsett var i staden du befinner dig. Matlagningen håller riktigt hög kvalité och det är bra, professionell service. Därför känns det egentligen ganska overkligt att även prisnivån är så tilltalande, d.v.s. låg, som den är.

I takt med globaliseringen och moderniseringen av staden så har även matlagningen moderniserats. I dag finns de flesta av världens mattraditioner representerade i Bangkok. Uppsvinget har även lockat stjärnkockarna till staden för att visa upp sin talang och kanske lyckas etablera sig. Det traditionella thailändska köket blir inte bättre än vad det är i Bangkok. Men här finns, som sagt, även italienskt, franskt, amerikanskt eller varför inte danskt att tillgå.

Chili är som bekant en gemensam nämnare för thailändsk mat. Andra vanliga ingredienser är citrongräs, vitlök, syrliga limejuice och limeskal. Men här finns även rätterna du aldrig ens hade tänkt på som mänsklig föda, såsom t.ex. stekta grodor. Grodor och mat rimmar illa, jag vet, men man kan inte döma ut något man inte provat.

I Bangkok äter man när man känner för det. Som ny i staden kommer du att se någon tillfredsställa sin hunger vart du än vänder dig, när du än vänder dig. Maten är verkligen varierande. Förutom att de stora internationella köken etablerat sig så finns även det där lite märkliga till buds. Det arabiska köket har genomgått en rejäl förvandling. Tidigare var det mycket av hål-i-väggen-stuket, men nu har det på flera håll dykt upp finrum.

En trend som försiggått en tid i Bangkok, och som hör till vanligheterna i metropoler där kulturer möts, är att blanda ihop köken för att uppfinna nya rätter.

Beträffande klädsel så är det i vanliga fall nog med att du är ren och inte på något sätt slarvigt klädd. Du kan givetvis höra av dig till stället ifall du är osäker om särskild klädkod föreligger.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.